Du er her

Tøjhuset

Tøjhuset er Fredericias hyggelige livescene, hvor kvalitet og spilleglæde er i højsædet. Jazz, rock, pop, folk, klassisk, viser, blues, og meget mere. Her spilles mere end 150 koncerter årligt.

Historie

Tøjhuset blev opført som et sukkerrafinaderi i 1853 af en af byens matadorer, tyskeren Diedrich Hermann Krache. Grundet hårde konkurrencevilkår bukkede raffinaderiet under 2 år efter i 1855.

I 1862 blev huset overtaget af militæret, som anvendte det til magasin for artilleriet i 2 år, hvorefter bygningen blev indrettet til depot og munderingskamre for infanteriet og sådan fungerede det indtil 1982. I 1983 bliver Tøjhuset fredet.
På det tidspunkt arrangerede Musik & Ungdom en del koncerter i de tomme lokaler, for at vise, at huset var velegnet som koncertbygning. Musiklivet var i gang med en opblomstring, og havde brug for nogle rammer til at udfolde sig i. Foreningerne udarbejdede et forslag til at drive huset og sendte det til politikerne med henblik på at købe det og indrette det som koncertsted. 

I 1986 totalrenoveres ejendommen og købes af en privat virksomhed, der indretter bygningen med moderne kontorer for liberale erhverv. Kommunen blev i første omgang tilbudt at leje bygningen til kulturelle formål, men afslår, da man allerede er i fuld gang med at etablere Det Bruunske Pakhus som kulturhus. 10 år senere køber Fredericia Kommune ejendommen med henblik på at skabe et hus for oplevelser. Tøjhuset indvies som koncertsted d.  5. juni 1998. Huset indrettes til l klassisk musik, og det bliver derfor hovedsagelig de klassiske musikforeninger, der bruger huset. Ringen sluttes dog, da politikerne vedtager at flytte aktiviteterne fra Det Bruunske Pakhus ned i Tøjhuset. Det Bruunske Pakhus har da eksisteret i 30 år og er ved at vokse ud af sine rammer.

STED

Adresse: Gothersgade 34, 7000 Fredericia

Web: https://www.tojhuset.dk/

Facebook: /tojhuset.fredericia

Begivenhed

Carl Emil Petersen

28-10-2021
|
Carl Emil Petersen, 10 år i rock og rul. Carl Emil Petersen er efterhånden blevet en ven af byen.
Begivenhed

Jazzkollektivet

03-11-2021
|
PLUS1 er formiddagskoncerter én gang om måneden på Tøjhuset, hvor det handler om at invitere, glæde
Begivenhed

Lau Højen

06-11-2021
|
Du kender ham som forsangeren i den hårdslående trio, Carpark North, der gennem mere end 20 år har s
Begivenhed

Indra

11-11-2021
|
Den amerikanske sangerinde Indra Rios-Moore er uden tvivl én af de stærkeste stemmer, vi har haft i
Begivenhed

Corona guitarkvartet

14-11-2021
|
Kristian Gantriis, Michael Norman Sørensen, Per Dybro Sørensen og Volkmar Zimmermann, guitarer