Du er her

Vulkaner og samfund gennem tiderne : Livestreaming

Tirsdag, 13. november 2018 - 18:45 til 20:45
Tilføj til kalender 2018-11-13 18:45:00 2018-11-13 20:45:00 Europe/Copenhagen Vulkaner og samfund gennem tiderne : Livestreaming

Vi streamer direkte fra Søauditorierne på Aarhus Universitet til Auditoriet på Fredericia Gymnasium.

Vulkanudbrud er voldsomme geologiske hændelser, som også har påvirket menneskets historie. Professor i geoscience Christian Tegner og professor i miljøhumaniora Felix Riede sætter geologisk og arkæologisk fokus på tre vulkanudbrud, og hvordan de har påvirket forskellige samfund - også i de nordiske lande. Med udgangspunkt i de seneste års forskning sætter de to forskere geologisk og arkæologisk fokus på tre vulkanudbrud gennem tiderne: udbruddet af vulkanen Laacher See i Tyskland for 13.000 år siden, vulkanudbruddet på øen Santorini i Middelhavet for knap 3.600 år siden samt på en stribe sammenfaldende vulkanudbrud i det sjette århundrede af vores egen tid. Det er ikke svært at regne ud at planter, dyr og mennesker som levede i nærheden af disse voldsomme katastrofer blev voldsomt påvirket, men meget tyder på at vulkanernes arm til tider var meget lang: evidens fra is-kerner, træringe og arkæologiske fundsteder fortæller om indvirkninger på folk og fæ langt væk fra udbruddenes epicentre. Med foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab kommer du tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskaben. Niveauet er højt, og man bliver udfordret, men man kan få udbytte af alle foredrag uanset faglige forudsætninger. Foredraget livestreames direkte til Auditoriet på Fredericia Gymnasium fra kl. 18.45 og varer omkring to timer. Arrangeret af Fredericia Bibliotek og Fredericia Gymnasium
Fredericia Gymnasium detskeri@fredericia.dk false

Tid

Tirsdag, 13. november 2018 - 18:45 til 20:45

Pris

Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig
Tirsdag, 13. november 2018 - 18:45

Vi streamer direkte fra Søauditorierne på Aarhus Universitet til Auditoriet på Fredericia Gymnasium.

Vulkanudbrud er voldsomme geologiske hændelser, som også har påvirket menneskets historie. Professor i geoscience Christian Tegner og professor i miljøhumaniora Felix Riede sætter geologisk og arkæologisk fokus på tre vulkanudbrud, og hvordan de har påvirket forskellige samfund - også i de nordiske lande.

Med udgangspunkt i de seneste års forskning sætter de to forskere geologisk og arkæologisk fokus på tre vulkanudbrud gennem tiderne: udbruddet af vulkanen Laacher See i Tyskland for 13.000 år siden, vulkanudbruddet på øen Santorini i Middelhavet for knap 3.600 år siden samt på en stribe sammenfaldende vulkanudbrud i det sjette århundrede af vores egen tid.
Det er ikke svært at regne ud at planter, dyr og mennesker som levede i nærheden af disse voldsomme katastrofer blev voldsomt påvirket, men meget tyder på at vulkanernes arm til tider var meget lang: evidens fra is-kerner, træringe og arkæologiske fundsteder fortæller om indvirkninger på folk og fæ langt væk fra udbruddenes epicentre.

Med foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab kommer du tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskaben. Niveauet er højt, og man bliver udfordret, men man kan få udbytte af alle foredrag uanset faglige forudsætninger.

Foredraget livestreames direkte til Auditoriet på Fredericia Gymnasium fra kl. 18.45 og varer omkring to timer.

Arrangeret af Fredericia Bibliotek og Fredericia Gymnasium