Du er her

Voldvandring med quiz for militærhistoriske nørder

Tirsdag, 10. september 2019 - 18:30 til 20:00
Tilføj til kalender 2019-09-10 18:30:00 2019-09-10 20:00:00 Europe/Copenhagen Voldvandring med quiz for militærhistoriske nørder

Museerne i Fredericia inviterer alle til en voldvandring bygget op som en quiz omkring Fredericia Volds historie med stop flere steder. 

Museumsinspektør Mikael Holdgaard Nielsen står for quizzen og guider rundt. 

Denne gang handler det om begivenheder knyttet til militærhistorien. Der vil være nørdede spørgsmål om alt fra svenskekrigene til 2. verdenskrig. Så er du militærhistorisk nørd, så vel mødt i en dyst med andre nørder i kampen om Fredericia Fæstnings Historie, Bind 1-3 og om titlen som ”Militærhistorisk Stormester” i et helt år, hvorefter en ny nørdequiz gentages. Vi starter ved DSB-Mindelund på Holstens Bastion., kl. 18.30 og slutter ved Nørreport ca. 20. Turen er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig.
Nørre Voldgade 15, 7000 Fredericia Fredericia Vold detskeri@fredericia.dk false

Tid

Tirsdag, 10. september 2019 - 18:30 til 20:00

Fredericia Vold er et mægtigt fæstningsværk, der er en fredelig og smuk ramme om det ældste Fredericia. Volden er oprindelig opført for at skulle forsvare Danmark.

I dag er Fredericia Vold et rekreativt naturområde i midtbyen. Voldgravene og området på og ved voldene er levested for mange dyr og planter. Især fuglelivet er rigt og varieret og er en oplevelse værd. Går du en tur i det tidlige forår, kan du støde på skrubtudser, som er på vej ned til søerne. Om sommeren kan du opleve flagermus i aftenskumringen, som dykker efter insekter hen over vandet i søerne.

Der er et mægtigt netværk af vandrestier på volden, som bliver brugt af motionister og gående. Der er også en legeplads øst for Nørre Port mod Nørre Voldgade. For hundeejere er der en hundelegeplads ved Volden ud mod Fredericia Assistens Kirkegård.

Læs meget mere om Fredericia Volds spændende historie

Fredericia Vold byder på masser af dejlig oplevelser

Målgruppe

Alle historieinteresserede

Tags

Tirsdag, 10. september 2019 - 18:30

Museerne i Fredericia inviterer alle til en voldvandring bygget op som en quiz omkring Fredericia Volds historie med stop flere steder. 

Museumsinspektør Mikael Holdgaard Nielsen står for quizzen og guider rundt. 

Denne gang handler det om begivenheder knyttet til militærhistorien. Der vil være nørdede spørgsmål om alt fra svenskekrigene til 2. verdenskrig. Så er du militærhistorisk nørd, så vel mødt i en dyst med andre nørder i kampen om Fredericia Fæstnings Historie, Bind 1-3 og om titlen som ”Militærhistorisk Stormester” i et helt år, hvorefter en ny nørdequiz gentages.

Vi starter ved DSB-Mindelund på Holstens Bastion., kl. 18.30 og slutter ved Nørreport ca. 20.

Turen er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig.