Du er her

Udstillingsreception - Mit livs koncert

Fredag, 24. januar 2020 - 14:00 til 15:00
Tilføj til kalender 2020-01-24 14:00:00 2020-01-24 15:00:00 Europe/Copenhagen Udstillingsreception - Mit livs koncert

Fredag den 24. januar kl. 14.00 åbner Museerne i Fredericia udstillingen Mit livs koncert i Fredericia i Tøjhuset.

Her vil et udpluk af fredericianernes egne fortællinger sætte fokus på 60 års koncertoplevelser i byen. Formanden for Kultur- og Idrætsudvalget, Lars Ejby Pedersen holder åbningstalen.

Med hjælp fra fredericianerne selv Museerne i Fredericia har spurgt fredericianerne om fortællinger fra koncertoplevelser på byens spillesteder for at afdække den lokale musikkultur gennem de seneste 60 år. Det er en central del af Fredericias historie, som viser tidsbilleder på forskellige generationers musikalske mæle. Sådanne tidsbilleder vækker både nostalgiske følelser og giver smil på læben, når musikken giver anledning til at huske oplevelser om fællesskab og samhørighed med ligesindede eller minder om koncertoplevelser, der har haft en skelsættende betydning for den enkelte. Museerne i Fredericia sætter sammen med Tøjhuset fokus på den lokale musikkultur, som Tøjhuset i dag står på skuldrene af. Udstillingen viser et lille udpluk af de mange historier og billeder, som Museerne i Fredericia har indsamlet i efteråret 2019. På Museerne i Fredericias hjemmeside www.fredericiahistorie.dk findes der endnu flere koncertminder og koncertfortællinger. Gratis koncert og FredagsJAM efter åbningen Efter åbningen af udstillingen er der gratis adgang til fredagsJAM i Tøjhuset, hvor der vil være koncert med bandet Timeframe. Efter koncerten er scenen åben for alle med noget på hjerte. Arrangementet er gratis og afvikles i samarbejde med Tøjhuset og FREDERICIA LIVE. Tilmelding er ikke nødvendig, og alle er velkomne.
Gothersgade 34, 7000 Fredericia Tøjhuset detskeri@fredericia.dk false

Tid

Fredag, 24. januar 2020 - 14:00 til 15:00

Sted

Tøjhuset er Fredericias hyggelige livescene, hvor kvalitet og spilleglæde er i højsædet. Jazz, rock, pop, folk, klassisk, viser, blues, og meget mere. Her spilles mere end 150 koncerter årligt.

Historie

Tøjhuset blev opført som et sukkerrafinaderi i 1853 af en af byens matadorer, tyskeren Diedrich Hermann Krache. Grundet hårde konkurrencevilkår bukkede raffinaderiet under 2 år efter i 1855.

I 1862 blev huset overtaget af militæret, som anvendte det til magasin for artilleriet i 2 år, hvorefter bygningen blev indrettet til depot og munderingskamre for infanteriet og sådan fungerede det indtil 1982. I 1983 bliver Tøjhuset fredet.
På det tidspunkt arrangerede Musik & Ungdom en del koncerter i de tomme lokaler, for at vise, at huset var velegnet som koncertbygning. Musiklivet var i gang med en opblomstring, og havde brug for nogle rammer til at udfolde sig i. Foreningerne udarbejdede et forslag til at drive huset og sendte det til politikerne med henblik på at købe det og indrette det som koncertsted. 

I 1986 totalrenoveres ejendommen og købes af en privat virksomhed, der indretter bygningen med moderne kontorer for liberale erhverv. Kommunen blev i første omgang tilbudt at leje bygningen til kulturelle formål, men afslår, da man allerede er i fuld gang med at etablere Det Bruunske Pakhus som kulturhus. 10 år senere køber Fredericia Kommune ejendommen med henblik på at skabe et hus for oplevelser. Tøjhuset indvies som koncertsted d.  5. juni 1998. Huset indrettes til l klassisk musik, og det bliver derfor hovedsagelig de klassiske musikforeninger, der bruger huset. Ringen sluttes dog, da politikerne vedtager at flytte aktiviteterne fra Det Bruunske Pakhus ned i Tøjhuset. Det Bruunske Pakhus har da eksisteret i 30 år og er ved at vokse ud af sine rammer.

Målgruppe

Musikinteresserede
Fredag, 24. januar 2020 - 14:00

Fredag den 24. januar kl. 14.00 åbner Museerne i Fredericia udstillingen Mit livs koncert i Fredericia i Tøjhuset.

Her vil et udpluk af fredericianernes egne fortællinger sætte fokus på 60 års koncertoplevelser i byen. Formanden for Kultur- og Idrætsudvalget, Lars Ejby Pedersen holder åbningstalen.

Med hjælp fra fredericianerne selv
Museerne i Fredericia har spurgt fredericianerne om fortællinger fra koncertoplevelser på byens spillesteder for at afdække den lokale musikkultur gennem de seneste 60 år. Det er en central del af Fredericias historie, som viser tidsbilleder på forskellige generationers musikalske mæle.

Sådanne tidsbilleder vækker både nostalgiske følelser og giver smil på læben, når musikken giver anledning til at huske oplevelser om fællesskab og samhørighed med ligesindede eller minder om koncertoplevelser, der har haft en skelsættende betydning for den enkelte.

Museerne i Fredericia sætter sammen med Tøjhuset fokus på den lokale musikkultur, som Tøjhuset i dag står på skuldrene af. Udstillingen viser et lille udpluk af de mange historier og billeder, som Museerne i Fredericia har indsamlet i efteråret 2019.

På Museerne i Fredericias hjemmeside www.fredericiahistorie.dk findes der endnu flere koncertminder og koncertfortællinger.

Gratis koncert og FredagsJAM efter åbningen
Efter åbningen af udstillingen er der gratis adgang til fredagsJAM i Tøjhuset, hvor der vil være koncert med bandet Timeframe. Efter koncerten er scenen åben for alle med noget på hjerte.

Arrangementet er gratis og afvikles i samarbejde med Tøjhuset og FREDERICIA LIVE. Tilmelding er ikke nødvendig, og alle er velkomne.