Du er her

Temaaften: Soldatens fortælling før og nu

Torsdag, 4. juli 2019 - 19:00 til 21:00
Tilføj til kalender 2019-07-04 19:00:00 2019-07-04 21:00:00 Europe/Copenhagen Temaaften: Soldatens fortælling før og nu

En tankevækkende aften om soldater og pårørendes oplevelse af krigsdeltagelse i dag set i forhold til den danske landsoldat anno 1849.

Den danske landsoldat fra 1849 bliver gjort nutidig gennem historiske soldaterbreve og fængslende nutidige videointerviews. Et udvalgt ekspertpanel vil sammenkæde tanker, følelser og oplevelser fra soldater og deres pårørende fra dengang og til i dag. Hvordan har soldaterne før og nu beskrevet krigene over for deres nærmeste? Hvordan har de skabt mening i forhold til at drage i krig og komme hjem igen? Hvilke ligheder og forskelle er der på i dag og dengang?   PROGRAM - Velkomst - Danske soldater i krigsdeltagelse – et kort historisk rids - Paneldiskussion med udgangspunkt i soldaterbreve fra Treårskrigen og videointerviews fra i dag. Der er mulighed for at købe forfriskninger undervejs.   EKSPERTPANEL Jens Madsen, tidligere udsendt Anni Madsen, pårørende Peter Kiel Nielsen, flyverpræst Karsten Sørensen, historiker Liv Lykkegaard, veterankoordinator Thomas Randrup Pedersen, forsker Moderator er Søren Laursen, tidligere journalist på TV-Syd.   TILMELDING Tilmelding til temaaftenen senest den 1. juli på https://fredericia.nemtilmeld.dk/43/ Pris: 50 kr. OBS! Begrænset antal pladser!
Kirkestræde 3, 7000 Fredericia Det Bruunske Pakhus detskeri@fredericia.dk false

Tid

Torsdag, 4. juli 2019 - 19:00 til 21:00

Fredericias kulturelle forsamlingshus.

Det Bruunske Pakhus er mødested for kulturelle foreninger og ramme om forskellige kulturelle arrangementer som foredrag, aftenskoleundervisning, teater, musik mv. Byens kulturelle foreninger og institutioner tilbydes faciliteter (møde- og foredragslokaler, øvelokaler, værkstedsfaciliteter) til enkeltarrangementer, projektforløb eller som faste brugere.
 

Pris

50 kr.

Målgruppe

Tidligere udsendte og pårørende, poltisk og historisk interesserede.
Torsdag, 4. juli 2019 - 19:00

En tankevækkende aften om soldater og pårørendes oplevelse af krigsdeltagelse i dag set i forhold til den danske landsoldat anno 1849.

Den danske landsoldat fra 1849 bliver gjort nutidig gennem historiske soldaterbreve og fængslende nutidige videointerviews. Et udvalgt ekspertpanel vil sammenkæde tanker, følelser og oplevelser fra soldater og deres pårørende fra dengang og til i dag.

Hvordan har soldaterne før og nu beskrevet krigene over for deres nærmeste? Hvordan har de skabt mening i forhold til at drage i krig og komme hjem igen? Hvilke ligheder og forskelle er der på i dag og dengang?

 

PROGRAM

- Velkomst

- Danske soldater i krigsdeltagelse – et kort historisk rids

- Paneldiskussion med udgangspunkt i soldaterbreve fra Treårskrigen og videointerviews fra i dag.

Der er mulighed for at købe forfriskninger undervejs.

 

EKSPERTPANEL

Jens Madsen, tidligere udsendt

Anni Madsen, pårørende

Peter Kiel Nielsen, flyverpræst

Karsten Sørensen, historiker

Liv Lykkegaard, veterankoordinator

Thomas Randrup Pedersen, forsker

Moderator er Søren Laursen, tidligere journalist på TV-Syd.

 

TILMELDING

Tilmelding til temaaftenen senest den 1. juli på https://fredericia.nemtilmeld.dk/43/

Pris: 50 kr.

OBS! Begrænset antal pladser!

Temaer lige nu

Musik: Rock/Pop

Musikoplevelserne i Fredericia er mange. Der er scener og venues i alle størrelser både inden-  Læs mere