Du er her

Naturens nyttige dræbermolekyler : Livestreaming

Tirsdag, 30. oktober 2018 - 18:45 til 20:45
Tilføj til kalender 2018-10-30 18:45:00 2018-10-30 20:45:00 Europe/Copenhagen Naturens nyttige dræbermolekyler : Livestreaming

Vi streamer direkte fra Søauditorierne på Aarhus Universitet til Auditoriet på Fredericia Gymnasium.

Kom på en rejse til molekylernes verden med fokus på naturens egne medicinske stoffer. Lektor i kemisk biologi Thomas Bjørnskov Poulsen fortæller om, hvordan indsigt i cellernes funktion inspirerer forskere til både at udvikle potentielt livsforlængende stoffer og til at udvikle nye typer medicin mod kræft. Effektiv medicin er en af grundstenene i vores moderne samfund. Hør om naturens egne medicinske stoffer som forskere har opdaget, fremstillet og forbedret over de seneste årtier med det primære formål at slå andre organismer ihjel som kan true vores helbred. Mange af disse naturstoffers molekylestrukturer er så komplekse at de til stadighed udfordrer moderne teknologier når det kommer til at bestemme og manipulere med deres strukturer. Med foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab kommer du tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskaben. Niveauet er højt, og man bliver udfordret, men man kan få udbytte af alle foredrag uanset faglige forudsætninger. Foredraget livestreames direkte til Auditoriet på Fredericia Gymnasium fra kl. 18.45 og varer omkring to timer. Arrangeret af Fredericia Bibliotek og Fredericia Gymnasium
Fredericia Gymnasium detskeri@fredericia.dk false

Tid

Tirsdag, 30. oktober 2018 - 18:45 til 20:45

Pris

Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig
Tirsdag, 30. oktober 2018 - 18:45

Vi streamer direkte fra Søauditorierne på Aarhus Universitet til Auditoriet på Fredericia Gymnasium.

Kom på en rejse til molekylernes verden med fokus på naturens egne medicinske stoffer. Lektor i kemisk biologi Thomas Bjørnskov Poulsen fortæller om, hvordan indsigt i cellernes funktion inspirerer forskere til både at udvikle potentielt livsforlængende stoffer og til at udvikle nye typer medicin mod kræft.

Effektiv medicin er en af grundstenene i vores moderne samfund. Hør om naturens egne medicinske stoffer som forskere har opdaget, fremstillet og forbedret over de seneste årtier med det primære formål at slå andre organismer ihjel som kan true vores helbred. Mange af disse naturstoffers molekylestrukturer er så komplekse at de til stadighed udfordrer moderne teknologier når det kommer til at bestemme og manipulere med deres strukturer.

Med foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab kommer du tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskaben. Niveauet er højt, og man bliver udfordret, men man kan få udbytte af alle foredrag uanset faglige forudsætninger.

Foredraget livestreames direkte til Auditoriet på Fredericia Gymnasium fra kl. 18.45 og varer omkring to timer.

Arrangeret af Fredericia Bibliotek og Fredericia Gymnasium