Du er her

The Minds of 99

The Minds of 99 i Tøjhuset

Onsdag, 7. november 2018 - 20:00 til 22:00
Tilføj til kalender 2018-11-07 20:00:00 2018-11-07 22:00:00 Europe/Copenhagen The Minds of 99 i Tøjhuset

Eksklusiv tourstart i Tøjhuset i Fredericia

I løbet af de seneste år er The Minds of 99 blevet kendt som et af landets allerbedste livebands. En position som de beviste på deres seneste turné i slutningen af 2017. En turné hvor de på trods af forsanger Niels Brandts meget berømte brækkede fod formåede at rive publikum midt over. Til koncerten i København kvitterede Soundvenue med 6 stjerner og turnéen var medvirkende i tildelingen af en Steppeulv som årets liveband 2017. Gruppen udgav for nyligt del 2 af det anmelderroste tredje album SOLKONGEN, hvor fra flere singler har været i heftig rotation på P3. Et album der i denne uge kulminerer med de 3 udsolgte visninger af dokumentaren Stor Som En Sol, om tilblivelsen. Et album med velkendte sange som ’I’m Gonna Die’, ’Ung Kniv’ og ’Alle Skuffer Over Tid’. Da The Minds of 99 åbnede Roskilde Festivals Orange Scene efter kun at have udgivet et album, blev koncerten anmeldt som en af de bedste åbninger i 20 år. Der er ingen tvivl om, at The Minds of 99 på rekordtid har cementeret sig som et yderst fænomenalt liveband med udsolgte Danmarksture og 5-stjernede liveanmeldelser. De har vundet flere DMA-priser, Gaffa-priser, Steppeulven og været nomineret til P3-Guld prisen, og flere af deres numre har været P3’s Uundgåelige.
Gothersgade 34, 7000 Fredericia Tøjhuset detskeri@fredericia.dk false

Tid

Onsdag, 7. november 2018 - 20:00 til 22:00

Sted

Tøjhuset er Fredericias hyggelige livescene, hvor kvalitet og spilleglæde er i højsædet. Jazz, rock, pop, folk, klassisk, viser, blues, og meget mere. Her spilles mere end 150 koncerter årligt.

Historie

Tøjhuset blev opført som et sukkerrafinaderi i 1853 af en af byens matadorer, tyskeren Diedrich Hermann Krache. Grundet hårde konkurrencevilkår bukkede raffinaderiet under 2 år efter i 1855.

I 1862 blev huset overtaget af militæret, som anvendte det til magasin for artilleriet i 2 år, hvorefter bygningen blev indrettet til depot og munderingskamre for infanteriet og sådan fungerede det indtil 1982. I 1983 bliver Tøjhuset fredet.
På det tidspunkt arrangerede Musik & Ungdom en del koncerter i de tomme lokaler, for at vise, at huset var velegnet som koncertbygning. Musiklivet var i gang med en opblomstring, og havde brug for nogle rammer til at udfolde sig i. Foreningerne udarbejdede et forslag til at drive huset og sendte det til politikerne med henblik på at købe det og indrette det som koncertsted. 

I 1986 totalrenoveres ejendommen og købes af en privat virksomhed, der indretter bygningen med moderne kontorer for liberale erhverv. Kommunen blev i første omgang tilbudt at leje bygningen til kulturelle formål, men afslår, da man allerede er i fuld gang med at etablere Det Bruunske Pakhus som kulturhus. 10 år senere køber Fredericia Kommune ejendommen med henblik på at skabe et hus for oplevelser. Tøjhuset indvies som koncertsted d.  5. juni 1998. Huset indrettes til l klassisk musik, og det bliver derfor hovedsagelig de klassiske musikforeninger, der bruger huset. Ringen sluttes dog, da politikerne vedtager at flytte aktiviteterne fra Det Bruunske Pakhus ned i Tøjhuset. Det Bruunske Pakhus har da eksisteret i 30 år og er ved at vokse ud af sine rammer.

Pris

270 kr + gebyr
Onsdag, 7. november 2018 - 20:00

Eksklusiv tourstart i Tøjhuset i Fredericia

I løbet af de seneste år er The Minds of 99 blevet kendt som et af landets allerbedste livebands. En position som de beviste på deres seneste turné i slutningen af 2017. En turné hvor de på trods af forsanger Niels Brandts meget berømte brækkede fod formåede at rive publikum midt over. Til koncerten i København kvitterede Soundvenue med 6 stjerner og turnéen var medvirkende i tildelingen af en Steppeulv som årets liveband 2017.

Gruppen udgav for nyligt del 2 af det anmelderroste tredje album SOLKONGEN, hvor fra flere singler har været i heftig rotation på P3. Et album der i denne uge kulminerer med de 3 udsolgte visninger af dokumentaren Stor Som En Sol, om tilblivelsen. Et album med velkendte sange som ’I’m Gonna Die’, ’Ung Kniv’ og ’Alle Skuffer Over Tid’.

Da The Minds of 99 åbnede Roskilde Festivals Orange Scene efter kun at have udgivet et album, blev koncerten anmeldt som en af de bedste åbninger i 20 år. Der er ingen tvivl om, at The Minds of 99 på rekordtid har cementeret sig som et yderst fænomenalt liveband med udsolgte Danmarksture og 5-stjernede liveanmeldelser. De har vundet flere DMA-priser, Gaffa-priser, Steppeulven og været nomineret til P3-Guld prisen, og flere af deres numre har været P3’s Uundgåelige.