Du er her

Jakob Bonderup: Synd sammen!

Tirsdag, 31. marts 2020 - 19:00 til 22:00
Tilføj til kalender 2020-03-31 19:00:00 2020-03-31 22:00:00 Europe/Copenhagen Jakob Bonderup: Synd sammen!

Jakob Bonderup gæster Fredericia med en fortælling om fællessang, og hvorfor vi synger sammen.

Vi synger som aldrig før. Siden den seneste udgave af Højskolesangbogen udkom i 2006, er det blevet slået fast med syvtommersøm, at fællessang er en fuldstændig grundfæstet del af vores måde at være sammen på.  Til daglig er Jakob Bonderup forstander på Engelsholm Højskole, har været en del af redaktionsudvalget for den nuværende udgave af Højskolesangbogen og er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium. Han har de seneste 10 år markeret sig som en af landets dygtigste fortællere og formidlere af fællessangen.
Gothersgade 34, 7000 Fredericia Tøjhuset detskeri@fredericia.dk false

Tid

Tirsdag, 31. marts 2020 - 19:00 til 22:00

Sted

Tøjhuset er Fredericias hyggelige livescene, hvor kvalitet og spilleglæde er i højsædet. Jazz, rock, pop, folk, klassisk, viser, blues, og meget mere. Her spilles mere end 150 koncerter årligt.

Historie

Tøjhuset blev opført som et sukkerrafinaderi i 1853 af en af byens matadorer, tyskeren Diedrich Hermann Krache. Grundet hårde konkurrencevilkår bukkede raffinaderiet under 2 år efter i 1855.

I 1862 blev huset overtaget af militæret, som anvendte det til magasin for artilleriet i 2 år, hvorefter bygningen blev indrettet til depot og munderingskamre for infanteriet og sådan fungerede det indtil 1982. I 1983 bliver Tøjhuset fredet.
På det tidspunkt arrangerede Musik & Ungdom en del koncerter i de tomme lokaler, for at vise, at huset var velegnet som koncertbygning. Musiklivet var i gang med en opblomstring, og havde brug for nogle rammer til at udfolde sig i. Foreningerne udarbejdede et forslag til at drive huset og sendte det til politikerne med henblik på at købe det og indrette det som koncertsted. 

I 1986 totalrenoveres ejendommen og købes af en privat virksomhed, der indretter bygningen med moderne kontorer for liberale erhverv. Kommunen blev i første omgang tilbudt at leje bygningen til kulturelle formål, men afslår, da man allerede er i fuld gang med at etablere Det Bruunske Pakhus som kulturhus. 10 år senere køber Fredericia Kommune ejendommen med henblik på at skabe et hus for oplevelser. Tøjhuset indvies som koncertsted d.  5. juni 1998. Huset indrettes til l klassisk musik, og det bliver derfor hovedsagelig de klassiske musikforeninger, der bruger huset. Ringen sluttes dog, da politikerne vedtager at flytte aktiviteterne fra Det Bruunske Pakhus ned i Tøjhuset. Det Bruunske Pakhus har da eksisteret i 30 år og er ved at vokse ud af sine rammer.

Pris

80 kr.

Målgruppe

Voksne
Tirsdag, 31. marts 2020 - 19:00

Jakob Bonderup gæster Fredericia med en fortælling om fællessang, og hvorfor vi synger sammen.

Vi synger som aldrig før. Siden den seneste udgave af Højskolesangbogen udkom i 2006, er det blevet slået fast med syvtommersøm, at fællessang er en fuldstændig grundfæstet del af vores måde at være sammen på. 

Til daglig er Jakob Bonderup forstander på Engelsholm Højskole, har været en del af redaktionsudvalget for den nuværende udgave af Højskolesangbogen og er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium. Han har de seneste 10 år markeret sig som en af landets dygtigste fortællere og formidlere af fællessangen.

Temaer lige nu

Musik: Rock/Pop

Musikoplevelserne i Fredericia er mange. Der er scener og venues i alle størrelser både inden-  Læs mere