Du er her

Fisk og andre dyr i voldgraven

Lørdag, 27. oktober 2018 - 13:00 til 15:00
Tilføj til kalender 2018-10-27 13:00:00 2018-10-27 15:00:00 Europe/Copenhagen Fisk og andre dyr i voldgraven

Der lever mange spændende dyr og planter i Voldgravens søer. Vidste du for eksempel, at søerne rummer hele seks forskellige fiskearter? Der er også et rigt fugleliv – men vidste du, at man ikke behøver at fodre fuglene?

Mødested: Bymuseet, Jernbanegade 10, 7000 Fredericia. Vi har sat en ruse op og ser på, hvad vi kan fange. Du og din familie kan prøve at fiske med stang og ketche i vandet efter smådyr. Naturvejleder Bjarne Christensen og Fredericia Sportsfiskerforeningen fortæller om livet i voldgraven, hvad man kan fiske og hvad der gælder for fiskeriet i Voldgraven. Alle fisk sættes ud bagefter igen. Pris: Gratis Tilmelding: Ikke nødvendig. Turleder: Fredericia Sportsfiskerforening og Naturvejleder Bjarne Christensen.
Nørre Voldgade 15, 7000 Fredericia Fredericia Vold detskeri@fredericia.dk false

Tid

Lørdag, 27. oktober 2018 - 13:00 til 15:00

Fredericia Vold er et mægtigt fæstningsværk, der er en fredelig og smuk ramme om det ældste Fredericia. Volden er oprindelig opført for at skulle forsvare Danmark.

I dag er Fredericia Vold et rekreativt naturområde i midtbyen. Voldgravene og området på og ved voldene er levested for mange dyr og planter. Især fuglelivet er rigt og varieret og er en oplevelse værd. Går du en tur i det tidlige forår, kan du støde på skrubtudser, som er på vej ned til søerne. Om sommeren kan du opleve flagermus i aftenskumringen, som dykker efter insekter hen over vandet i søerne.

Der er et mægtigt netværk af vandrestier på volden, som bliver brugt af motionister og gående. Der er også en legeplads øst for Nørre Port mod Nørre Voldgade. For hundeejere er der en hundelegeplads ved Volden ud mod Fredericia Assistens Kirkegård.

Læs meget mere om Fredericia Volds spændende historie

Fredericia Vold byder på masser af dejlig oplevelser

Målgruppe

Børnefamilier, naturinteresserede

Tags

Lørdag, 27. oktober 2018 - 13:00

Der lever mange spændende dyr og planter i Voldgravens søer. Vidste du for eksempel, at søerne rummer hele seks forskellige fiskearter? Der er også et rigt fugleliv – men vidste du, at man ikke behøver at fodre fuglene?

Mødested: Bymuseet, Jernbanegade 10, 7000 Fredericia.

Vi har sat en ruse op og ser på, hvad vi kan fange. Du og din familie kan prøve at fiske med stang og ketche i vandet efter smådyr. Naturvejleder Bjarne Christensen og Fredericia Sportsfiskerforeningen fortæller om livet i voldgraven, hvad man kan fiske og hvad der gælder for fiskeriet i Voldgraven.

Alle fisk sættes ud bagefter igen.

Pris: Gratis

Tilmelding: Ikke nødvendig.

Turleder: Fredericia Sportsfiskerforening og Naturvejleder Bjarne Christensen.