Du er her

Dit indre liv med billioner af bakterier : Livestreaming

Tirsdag, 23. oktober 2018 - 18:45 til 21:00
Tilføj til kalender 2018-10-23 18:45:00 2018-10-23 21:00:00 Europe/Copenhagen Dit indre liv med billioner af bakterier : Livestreaming

Vi streamer direkte fra Søauditorierne på Aarhus Universitet til Auditoriet på Fredericia Gymnasium.

Mennesket er en superorganisme, som rummer lige så mange bakterieceller som menneskeceller. De fleste er gavnlige, sundhedsfremmende, hjælper os mod infektioner og regulerer vores hormoner og signalstoffer. Professor i genomforskning Oluf Borbye Pedersen fortæller om hvordan bakterierne spiller en afgørende rolle for vores modstandskraft mod infektioner. Og hvordan de regulerer dannelsen af flere hormoner og signalstoffer. Oluf Borbye Pedersen diskuterer hvorledes ubalancer i tarmbakterier er knyttet sammen med en række kroniske sygdomme. Der vil blive fokuseret på, hvad vi selv kan gøre for at have tarme i topform med en overvægt af helbredsstabiliserende tarmmikrober. Med foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab kommer du tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskaben. Niveauet er højt, og man bliver udfordret, men man kan få udbytte af alle foredrag uanset faglige forudsætninger. Foredraget livestreames direkte til Auditoriet på Fredericia Gymnasium fra kl. 18.45 og varer omkring to timer. Arrangeret af Fredericia Bibliotek og Fredericia Gymnasium
Fredericia Gymnasium detskeri@fredericia.dk false

Tid

Tirsdag, 23. oktober 2018 - 18:45 til 21:00

Pris

Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig
Tirsdag, 23. oktober 2018 - 18:45

Vi streamer direkte fra Søauditorierne på Aarhus Universitet til Auditoriet på Fredericia Gymnasium.

Mennesket er en superorganisme, som rummer lige så mange bakterieceller som menneskeceller. De fleste er gavnlige, sundhedsfremmende, hjælper os mod infektioner og regulerer vores hormoner og signalstoffer. Professor i genomforskning Oluf Borbye Pedersen fortæller om hvordan bakterierne spiller en afgørende rolle for vores modstandskraft mod infektioner. Og hvordan de regulerer dannelsen af flere hormoner og signalstoffer.

Oluf Borbye Pedersen diskuterer hvorledes ubalancer i tarmbakterier er knyttet sammen med en række kroniske sygdomme. Der vil blive fokuseret på, hvad vi selv kan gøre for at have tarme i topform med en overvægt af helbredsstabiliserende tarmmikrober.

Med foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab kommer du tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskaben. Niveauet er højt, og man bliver udfordret, men man kan få udbytte af alle foredrag uanset faglige forudsætninger.

Foredraget livestreames direkte til Auditoriet på Fredericia Gymnasium fra kl. 18.45 og varer omkring to timer.

Arrangeret af Fredericia Bibliotek og Fredericia Gymnasium