Du er her

Det danske sprog - udvikling eller afvikling?

Mandag, 27. januar 2020 - 19:00 til 21:00
Tilføj til kalender 2020-01-27 19:00:00 2020-01-27 21:00:00 Europe/Copenhagen Det danske sprog - udvikling eller afvikling?

Sabine Kirchmeier-Andersen, ph.d. og tidligere direktør for Dansk Sprognævn, holder foredrag i Lillebælt Folkeuniversitet.

Vores sprog forandrer sig med tiden, måske i dag en smule hurtigere end i gamle dage. Vi studser over nye engelske gloser, falder over udtryk, der ændrer betydning, og rynker panden over ord, der staves anderledes, end man er vant til. Men hvordan opstår disse forandringer, hvad betyder de for vores sprog, og hvad er sproget i grunden for en størrelse? Få svar og hør mere om det danske sprog, når ph.d. Sabine Kirchmeier-Andersen, fhv. direktør for Dansk Sprognævn, holder foredrag på Fredericia Bibliotek. Arrangeret af Lillebælt Folkeuniversitet.
Prinsessegade 27, 7000 Fredericia Fredericia Bibliotek detskeri@fredericia.dk false

Tid

Mandag, 27. januar 2020 - 19:00 til 21:00

 

Fredericia Bibliotek er en kulturinstitution, der danner ramme om både læring og kulturelle oplevelser. Biblioteket er for alle.

Udover udlån af fysiske materialer giver biblioteket adgang til digitale udlån af film, lydbøger og e-bøger samt en række informationsdatabaser.

På biblioteket er der både rum for fordybelse, arbejds- og studiefaciliteter samt leg og spil for børnene.

Biblioteket arrangerer, ofte i samarbejde med eksterne aktører, en lang række arrangementer af debatskabende og folkeoplysende karakter.

Pris

80 kr.

Målgruppe

Voksne
Mandag, 27. januar 2020 - 19:00

Sabine Kirchmeier-Andersen, ph.d. og tidligere direktør for Dansk Sprognævn, holder foredrag i Lillebælt Folkeuniversitet.

Vores sprog forandrer sig med tiden, måske i dag en smule hurtigere end i gamle dage. Vi studser over nye engelske gloser, falder over udtryk, der ændrer betydning, og rynker panden over ord, der staves anderledes, end man er vant til. Men hvordan opstår disse forandringer, hvad betyder de for vores sprog, og hvad er sproget i grunden for en størrelse?

Få svar og hør mere om det danske sprog, når ph.d. Sabine Kirchmeier-Andersen, fhv. direktør for Dansk Sprognævn, holder foredrag på Fredericia Bibliotek.

Arrangeret af Lillebælt Folkeuniversitet.

Temaer lige nu

Musik: Rock/Pop

Musikoplevelserne i Fredericia er mange. Der er scener og venues i alle størrelser både inden-  Læs mere