Du er her

Byvandring til reformerte lokaliteter i Fredericia

Tirsdag, 16. april 2019 - 13:00 til 16:00
Tilføj til kalender 2019-04-16 13:00:00 2019-04-16 16:00:00 Europe/Copenhagen Byvandring til reformerte lokaliteter i Fredericia

Tag med arkivar Lisbeth Aagaard Lykke fra Museerne i Fredericia på en tur til Fristadens Fredericia, hvor vi skal besøge reformerte lokaliteter i byen. 

Vi starter kl. 13.00 ved mindeobelisken rejst af Den reformerte menighed i Fredericia i 1952 på 6. Julivej udenfor Nørreport. Turen afsluttes med kaffe arrangeret af Den reformerte menighed i Fredericia i Reformert Skole, Dronningensgade 87, 7000 Fredericia. I 1720 slog en gruppe franske reformerte, også kaldet huguenotter, sig ned i Fredericia. Året forinden var de inviteret hertil af den daværende danske konge Frederik IV, der gav dem et fristed efter mange år i landflygtighed på grund af deres tro i Brandenburg i Tyskland. I Fredericia satte de deres præg på byen med dyrkning af tobak og indførslen af kartoflen til danskerne, og der ses fortsat tydelige spor i bybilledet med gamle avlsbrugergårde og den reformerte menigheds institutioner som kirke og kirkegård og tidligere skole og præstegård. Sporene fortæller historien om Fredericias unikke status som religiøs fristad i Danmark allerede fra 1674, der altså muliggjorde tilflytningen af fransk-reformerte familier. Hurtigt fulgte flere efter for at skabe sig et nyt liv i Fredericia. Sporene efter de første reformerte ses ikke kun i bybilledet men også i de mange efterkommeres franskklingende navne ikke bare i Fredericia men i hele Danmark. Arrangementet er gratis og afvikles i samarbejde med Den reformerte Menighed i Fredericia i anledning af menighedens 300-års jubilæum. Tilmelding er ikke nødvendig. Læs mere om Den reformerte meninghed her
detskeri@fredericia.dk false

Tid

Tirsdag, 16. april 2019 - 13:00 til 16:00

Målgruppe

Alle historieinteresserede
Tirsdag, 16. april 2019 - 13:00

Tag med arkivar Lisbeth Aagaard Lykke fra Museerne i Fredericia på en tur til Fristadens Fredericia, hvor vi skal besøge reformerte lokaliteter i byen. 

Vi starter kl. 13.00 ved mindeobelisken rejst af Den reformerte menighed i Fredericia i 1952 på 6. Julivej udenfor Nørreport. Turen afsluttes med kaffe arrangeret af Den reformerte menighed i Fredericia i Reformert Skole, Dronningensgade 87, 7000 Fredericia.

I 1720 slog en gruppe franske reformerte, også kaldet huguenotter, sig ned i Fredericia. Året forinden var de inviteret hertil af den daværende danske konge Frederik IV, der gav dem et fristed efter mange år i landflygtighed på grund af deres tro i Brandenburg i Tyskland.

I Fredericia satte de deres præg på byen med dyrkning af tobak og indførslen af kartoflen til danskerne, og der ses fortsat tydelige spor i bybilledet med gamle avlsbrugergårde og den reformerte menigheds institutioner som kirke og kirkegård og tidligere skole og præstegård.

Sporene fortæller historien om Fredericias unikke status som religiøs fristad i Danmark allerede fra 1674, der altså muliggjorde tilflytningen af fransk-reformerte familier. Hurtigt fulgte flere efter for at skabe sig et nyt liv i Fredericia. Sporene efter de første reformerte ses ikke kun i bybilledet men også i de mange efterkommeres franskklingende navne ikke bare i Fredericia men i hele Danmark.

Arrangementet er gratis og afvikles i samarbejde med Den reformerte Menighed i Fredericia i anledning af menighedens 300-års jubilæum. Tilmelding er ikke nødvendig.

Læs mere om Den reformerte meninghed her

Temaer lige nu

Musik: Rock/Pop

Musikoplevelserne i Fredericia er mange. Der er scener og venues i alle størrelser både inden-  Læs mere