Du er her

Arkivernes dag

Lørdag, 10. november 2018 - 10:00 til 15:00
Tilføj til kalender 2018-11-10 10:00:00 2018-11-10 15:00:00 Europe/Copenhagen Arkivernes dag

Rejs tilbage i tiden på Arkivernes Dag

Dyk ned i din slægtshistorie eller gå på opdagelse i lokalhistorien, når Lokalhistorisk Arkiv holder åbent hus

Lørdag den 10. november er der over hele Danmark Arkivernes Dag, hvor de lokalhistoriske arkiver holder ekstraordinært åbent. Hvis du normalt ikke har mulighed for at komme forbi i den almindelige åbningstid, får du nu en chance for at stikke næsen indenfor og snuse til arkivatmosfæren. Her i Fredericia holder arkivet på Frederik III’s vej 6 åbent hus den 10. november fra kl. 10-15, hvor du har mulighed for at få vejledning i at bruge arkivets samlinger og materialer. Dyk ned i historien På Arkivernes Dag får du indblik i de mange muligheder, der findes for at dyrke lokalhistorien og slægtshistorien. Trekantområdets Slægtshistoriske Forening har arrangeret en plancheudstilling, og medlemmer fra foreningens bestyrelse vil være til stede hele dagen for at vejlede i, hvordan du kommer godt i gang med slægtsforskning. Medlemmer af Militærhistorisk Forening udstiller genstande fra deres private samlinger og øser ud af deres store viden. Lokalhistorisk Forlag deltager også, og giver dig muligheden for at gøre et kup, når de sælger en del af deres bøger til gode priser. Gamle film i biografcaféen Bliver du træt af støvede bøger og dokumenter, kan du sætte dig godt til rette i arkivets biograf og se historien på lærred, når arkivet viser gamle film fra Fredericia.
Frederik den III's Vej 6, 7000 Fredericia Lokalhistorisk Arkiv detskeri@fredericia.dk false

Tid

Lørdag, 10. november 2018 - 10:00 til 15:00

Lokalhistorisk Arkiv blev etableret i 1973. Det rummer lokalhistoriske arkivalier og billeder fra Fredericia og omegnens privatpersoner, foreninger, virksomheder, menigheder mm.

Lokalhistorisk Arkiv er det eneste lokalhistoriske arkiv i Fredericia Kommune. Det er derfor et historisk arkiv for hele Fredericia og omegn. Arkivet er en del af Museerne i Fredericia.

Samlingerne omfatter ca. 700 hyldemeter arkivalier, 46.000 registrerede billeder, 500.000 negativer, alle aviser udgivet i Fredericia fra 1849 til nu, en mængde kirkebøger, folketællinger og på læsesalen findes et righoldigt bibliotek omkring emner med tilknytning til Fredericia og omegns historie såsom militærhistorie, religionshistorie, bygningshistorie, virksomhedshistorie, personalhistorie og meget andet. Herudover er der store samlinger af håndbøger, tidsskrifter og årbøger.

Ønsker man at aflevere noget til os - billeder, kort eller andre arkivalier - så kig forbi i vores åbningstid. Vi tager gerne en snak omkring arkiver, arkivalier og bevaring.

Man er desuden meget velkommen til at besøge læsesalen, hvor man selv kan gå på opdagelse i fortiden, og hvor medarbejderne gerne hjælper med råd og vejledning.

 

Lokalhistorisk arkiv

Målgruppe

Alle historieinteresserede
Lørdag, 10. november 2018 - 10:00

Rejs tilbage i tiden på Arkivernes Dag

Dyk ned i din slægtshistorie eller gå på opdagelse i lokalhistorien, når Lokalhistorisk Arkiv holder åbent hus

Lørdag den 10. november er der over hele Danmark Arkivernes Dag, hvor de lokalhistoriske arkiver holder ekstraordinært åbent. Hvis du normalt ikke har mulighed for at komme forbi i den almindelige åbningstid, får du nu en chance for at stikke næsen indenfor og snuse til arkivatmosfæren.

Her i Fredericia holder arkivet på Frederik III’s vej 6 åbent hus den 10. november fra kl. 10-15, hvor du har mulighed for at få vejledning i at bruge arkivets samlinger og materialer.

Dyk ned i historien
På Arkivernes Dag får du indblik i de mange muligheder, der findes for at dyrke lokalhistorien og slægtshistorien. Trekantområdets Slægtshistoriske Forening har arrangeret en plancheudstilling, og medlemmer fra foreningens bestyrelse vil være til stede hele dagen for at vejlede i, hvordan du kommer godt i gang med slægtsforskning.

Medlemmer af Militærhistorisk Forening udstiller genstande fra deres private samlinger og øser ud af deres store viden.

Lokalhistorisk Forlag deltager også, og giver dig muligheden for at gøre et kup, når de sælger en del af deres bøger til gode priser.

Gamle film i biografcaféen
Bliver du træt af støvede bøger og dokumenter, kan du sætte dig godt til rette i arkivets biograf og se historien på lærred, når arkivet viser gamle film fra Fredericia.