Du er her

Antistof : Livestreaming

Tirsdag, 20. november 2018 - 18:45 til 20:45
Tilføj til kalender 2018-11-20 18:45:00 2018-11-20 20:45:00 Europe/Copenhagen Antistof : Livestreaming

Vi streamer direkte fra Søauditorierne på Aarhus Universitet til Auditoriet på Fredericia Gymnasium.

I de seneste år er fysikerne blevet i stand til at producere og studere antistof på måder, som for få årtier siden blev betragtet som ren science fiction. Studier af antistof kan måske afsløre, hvorfor stjerner, planeter og mennesker faktisk er til. Professor i fysik Jeffrey S. Hangst fortæller. Hvorfor er der så stor interesse for dette gådefulde antistof? Fordi universet slet ikke burde eksistere. Da universet opstod ved Big Bang, burde der være skabt lige meget stof og antistof, og de ville tilintetgøre hinanden. Men antistoffet er pist forsvundet. Få en introduktion til fysikernes teori bag antistof og dernæst en dybere gennemgang af det eneste antistofatom som det er lykkedes forskerne at fremstille: antihydrogen. Antihydrogen, også kaldet antibrint, er antistof-modstykket til det mindste atom i vores almindelige stofverden, hydrogen, hvis struktur Niels Bohr optrevlede for mere end 100 år siden. Med foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab kommer du tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskaben. Niveauet er højt, og man bliver udfordret, men man kan få udbytte af alle foredrag uanset faglige forudsætninger. Foredraget livestreames direkte til Auditoriet på Fredericia Gymnasium fra kl. 18.45 og varer omkring to timer. Arrangeret af Fredericia Bibliotek og Fredericia Gymnasium
Fredericia Gymnasium detskeri@fredericia.dk false

Tid

Tirsdag, 20. november 2018 - 18:45 til 20:45

Pris

Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig
Tirsdag, 20. november 2018 - 18:45

Vi streamer direkte fra Søauditorierne på Aarhus Universitet til Auditoriet på Fredericia Gymnasium.

I de seneste år er fysikerne blevet i stand til at producere og studere antistof på måder, som for få årtier siden blev betragtet som ren science fiction. Studier af antistof kan måske afsløre, hvorfor stjerner, planeter og mennesker faktisk er til. Professor i fysik Jeffrey S. Hangst fortæller.

Hvorfor er der så stor interesse for dette gådefulde antistof? Fordi universet slet ikke burde eksistere. Da universet opstod ved Big Bang, burde der være skabt lige meget stof og antistof, og de ville tilintetgøre hinanden. Men antistoffet er pist forsvundet.
Få en introduktion til fysikernes teori bag antistof og dernæst en dybere gennemgang af det eneste antistofatom som det er lykkedes forskerne at fremstille: antihydrogen. Antihydrogen, også kaldet antibrint, er antistof-modstykket til det mindste atom i vores almindelige stofverden, hydrogen, hvis struktur Niels Bohr optrevlede for mere end 100 år siden.

Med foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab kommer du tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskaben. Niveauet er højt, og man bliver udfordret, men man kan få udbytte af alle foredrag uanset faglige forudsætninger.

Foredraget livestreames direkte til Auditoriet på Fredericia Gymnasium fra kl. 18.45 og varer omkring to timer.

Arrangeret af Fredericia Bibliotek og Fredericia Gymnasium